Orthomoleculaire therapie / therapeut in Nijmegen: Noëlle Cirkel

Cirkelair Health is een praktijk voor orthomoleculaire therapie gevestigd in Nijmegen. Orthomoleculair therapeut Noëlle Cirkel heet je van harte welkom om samen jouw gezondheid naar het volgende niveau te brengen. 

Orthomoleculaire therapie, ook wel bekend als orthomoleculaire geneeskunde, is een benadering van medische behandeling die het gebruik van stoffen inhoudt die normaal gesproken in het lichaam aanwezig zijn. De term “orthomoleculair” werd voor het eerst geïntroduceerd door Nobelprijswinnaar Linus Pauling in 1968 en is afgeleid van de Griekse woorden “ortho”, wat correct betekent, en “moleculair”, wat moleculair betekent.

Het centrale concept van orthomoleculaire therapie is dat optimale gezondheid kan worden bereikt en behouden door het lichaam te voorzien van de juiste balans van vitamines, mineralen, aminozuren en andere essentiële stoffen. Voorstanders van orthomoleculaire geneeskunde geloven dat bepaalde ziekten en aandoeningen het gevolg zijn van onevenwichtigheden of tekorten aan deze essentiële stoffen, en dat het herstellen van het evenwicht de gezondheid en het welzijn kan bevorderen.

Belangrijke principes en componenten van orthomoleculaire therapie zijn onder meer:

 1. Voeding en suppletie: Het eten en gebruiken van vitamines, mineralen, aminozuren en andere voedingssupplementen om tekorten of onevenwichtigheden in het lichaam te corrigeren.

  Bij Cirkelair Health krijg je advies en begeleiding in het binnen krijgen van de juiste voeding. Er wordt bepaald hoeveel je van alle nutriënten nodig hebt op basis van je huidige voedingspatroon, eventuele tekorten, hoeveel je verbruikt en hoe goed de opname is.

 2. Geïndividualiseerde behandeling: Orthomoleculaire therapie wordt vaak afgestemd op de individuele behoeften van de patiënt. Dit kan gepersonaliseerde beoordelingen van de nutritionele status en metabole functie omvatten.

  Bij Cirkelair Health kan je uitgaan van een op maat gemaakt voedings- en leefstijl advies.

 3. Preventie en behandeling van ziekten: Voorstanders beweren dat orthomoleculaire therapie kan worden gebruikt voor zowel het voorkomen als behandelen van verschillende gezondheidsproblemen, waaronder psychische aandoeningen, hart- en vaatziekten en stofwisselingsstoornissen.

  Bij Cirkelair Health kan je ervoor kiezen om preventief aan de slag te gaan en gezondheid te optimaliseren. Je kan ook bij Cirkelair Health terecht als je klachten hebt en deze wil helen. Last but not least, ben je gewoon heel benieuwd naar orthomoleculaire therapie en hoe jouw lichaam ervoor staat, dan kunnen we ook samen jouw gezondheid verlichten. 

 4. Focus op biochemische individualiteit: Het erkennen dat individuen verschillende nutritionele behoeften en metabole processen kunnen hebben.

  Bij Cirkelair Health focussen we op hoe jouw lichaam werkt, dit kan verschillen van anderen, dus vandaar dat we wetenschappelijk en praktijk bewezen therapie inzetten om jouw gezondheid te verbeteren. 


Je kan dus uitgaan van een persoonlijke leefstijl roadmap waar leefstijlaanpassingen* centraal staan. 


* De leefstijlaanpassingen waaruit mijn aanpak bestaat, vinden hun oorsprong in orthomoleculaire therapie. Binnen deze wetenschappelijk onderbouwde benadering wordt gekeken hoe jouw lichaam op celniveau functioneert en alle mechanismen verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. Door disbalansen bij de oorzaak aan te pakken kunnen we een (optimale) gezondheid bereiken en eventuele klachten duurzaam oplossen.

Orthomoleculair therapeut Noelle Cirkel | Cirkelair Health